top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıAv.Songül Ademhan

Avukat Kimliği Kullanılarak Yapılan Dolandırıcılık Vakaları

 

Son dönemde, avukatların adı, soyadı ve sicil numaraları gibi kişisel bilgileri kötü niyetli kişiler tarafından kullanılarak dolandırıcılık faaliyetlerinde artış yaşanmaktadır. Dolandırıcılar, kurumsal itibarını korumaya çalışan hukuk bürolarının ve avukatların isimlerini istismar ederek, insanların güvenini kazanmaya ve dolandırıcılık amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bu konuda meslektaşım Av. Dilan Ademhan ile soy isim benzerliğinden dolayı hukuk büromuzun aranması sebebiyle toplumu bilgilendirmek adına bir makale kaleme almak istiyorum.

Bahsi geçen İstanbul Barosu'na kayıtlı meslektaşım Av. Dilan Ademhan'ın ismi ve ruhsat resmi, dolandırıcılar tarafından kullanılarak insanların mağdur edildiğini üzülerek görmekteyim. Meslektaşım Av. Dilan Ademhan ile yaptığım görüşmeler sonucunda, bu durumu çok üzüldüğünü bildirdiğini ve  bu durumu derhal İstanbul Barosu'na ilettiğini bildirmiştir.

Öncelikle belirtmek isterim ki, hukuk büromda Av. Dilan Ademhan adında bir meslektaşım çalışmamaktadır. BENİMLE SADECE SOY İSİM BENZERLİĞİNİ TAŞIMAKTADIR. Mağdurlar arama motorlarına meslektaşımızın adını yazarak ulaşmaya çalışmaktadır. Ancak meslektaşımızın bir web sitesi bulunmadığından, benim web sitem olması sebebiyle mağdurlar tarafı olmadığımız halde hukuk büromuzu aramaktadır.

Altını çizmek isterim ki, ben Av. SONGÜL ADEMHAN. Bu konunun tamamen dışındayım. Anlayışla karşılayarak bir muhatap bulmak isteyen mağdurları anlıyorum. Ancak, günlük mesleki işlerime odaklanabilmem için yüzlerce kişinin beni araması oldukça zorlayıcı olmaktadır.

HUKUK BÜROMUZDA AV. DİLAN ADEMHAN ÇALIŞMAMAKTADIR. Lütfen, İstanbul Barosu ile iletişime geçerek meslektaşımın gerçek iletişim bilgilerini talep ediniz ve gereksiz yere hukuk büromuzu meşgul etmeyiniz. 

Toparlayacak olursam Lütfen hukuk büromuzu aramaktan vazgeçin. İşbu meslektaşımın soy ismi ile benim soy ismim benzerlik gösteriyor diye sizin aramalarınız sadece bana vakit kaybına neden olmaktadır. Gündelik işlerime odaklanmam gerekiyor. Lütfen bize ulaşmadan önce böyle bir dosyanız var mı diye e-devlet sisteminizden  UYAP VATANDAŞ sisteminizi kontrol edin bulamamanız halinde dolandırılmaya çalışıldığınızı anlayın ve hukuk büromuzu aramayın ve polise gidiniz. Hukuk büromuz bu konunun dışındadır.

Son olarak, unutulmamalıdır ki; herhangi bir hakim, savcı, avukat veya polis, uzlaştırma bahanesiyle para talep etmez. Bu gibi şüpheli durumlarda, mutlaka polise gitmek önemlidir.

 

 

845 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page